Ce-mi doresc să fie rubrica aceasta? Un umăr de care are nevoie oricine, la orice vârstă. Să vă sprijiniți, să vă puneți capul, să lăsați o lacrimă și să plecați cu un zâmbet, să veniți cu o întrebare și să plecați măcar cu un răspuns, să vă-nsoțească atunci când pașii vă sunt singuri pe-un drum nesigur, să-l înconjurați cu un braț, ca pe-un prieten, să vă lăsați mâna o clipă, cu atitudinea de "Am crescut mai mare decât tine! Sunt mândru de mine! Mulțumesc că mi-ai fost alături!".

Cine sunt? Un om care-a trăit căutând răspunsuri și-a găsit o mulțime de prieteni adevărați!

Tu, cel care-ai intrat acum pe rubrica aceasta, vrei sa fim prieteni? Scrie-mi pe revista.picart@gmail.com. Orice.

Voi încerca să fiu cel mai bun ghid al tău, pentru o clipă sau mai multe. Și poate împreună, ajutăm pe cineva care este într-o situatie ca a ta, dar care deschide doar rubrica și n-are curajul tău să deschidă și mail-ul.

Ce ziceți, încercăm? Vă aștept cu nerăbdare, Alina Diaconescu (ALBastru)

"Nu pot spune tot ce gândesc. Asta înseamnă că sunt sincer sau nu?", îmi scrie Gabriel, de 13 ani.

Grea întrebare!

Trecem peste cei care nu gândesc nimic. Sau nimic care să conteze la un alt nivel decât cel la care sunt cei cărora le pasă de capra vecinului. Și îi ocolim pe anxioși, introvertiți, antisociali sau pe cei care stau în bârlogul gândurilor proprii până când nici ceasul biologic nu le mai spune că e primavară. Să ne referim așadar, la cei care vor să împărtășească gânduri, să dezbată idei, cei deschiși spre comunicarea cu oamenii din jurul lor.

Oamenii au...

14/01/2020 -12:02

David: Bucata aia de carne care iese la 2 noaptea, ca să-ți aducă un pateu, pentru că știe că ești singur acasă și ți-e foame.

Iulia: Să te simți atât de apropiat de cineva, încât să ai tupeul să fii cu adevărat tu.

Dănuț: Prietenii sunt familia pe care poți să ți-o alegi.

Lexa: Pentru mine, prietenia este neconvențională. Ne întâlnim cu oameni care să ne calce, să se calce pe nervi, cu scopul de a ne autocunoaște.

Andra: O persoană care te iubește și încalcă limitele...

23/10/2019 -19:59

La vârsta mea, credeam că pot răspunde destul de repede la o întrebare din zona celor pe care mi le-am pus mie la diferite vârste. Și iată că un prieten drag și foarte departe, m-a făcut să mă gândesc ceva timp, la un răspuns. Un răspuns incomplet, dat pe loc, pe care încerc să-l completez acum.

"Crezi că există liniște sufletească?"

În primul rând, cred că dacă un copil crește departe de oameni, ca Mowgli, nu caută liniște sufletească. Cred că o afli, intâi raportându-te la oamenii cu care intri în contact. De la un moment dat, la persoanele de sex opus și așa descoperi...

07/10/2019 -21:53