Secretele vieților perfecte de pe Instagram

Iulia Alangiu , 07 Oct 2019

Pe internet tuturor ne place să vedem lucrurile frumoase?

Iulia Alangiu, 10.10.2019

Acum ceva timp mi-a atras atenția o postare care spunea "Pe internet tuturor ne place să vedem lucrurile frumoase".

Pe moment, citatul m-a dus cu gândul la celebrele ironii pe formatul "În Africa, într-un minut trec 60 de secunde". Nu întelegeam de ce ar fi vrut cineva să puncteze o idee așa de logică.

Totuși, trecând peste mesajul aparent clișeic, mi-a plăcut modul subtil prin care se critica superficialitatea în care trăim pe rețelele de socializare. Probabil că toți încercăm într-un moment sau altul să ne construim micul nostru univers perfect în mediul online.

Ce urmează să citești este un mic ghid al instagrammer-ului de succes și primul pas spre crearea vieții ideale.

Dacă te ofensezi ușor, îți recomand să te reîntorci la ce făceai înainte să intri pe această pagină. Iar dacă totuși ești curios, gândește-te că probabil toți ne-am aflat la un moment dat măcar într-una dintre situații.

Mergi pe principiul "Nu ai poză, nu ai fost"

O adevarată premisă, mai importantă decât adevărurile lui Socrate și mai profundă decât Shakespeare.

Probabil nu o să te cred când îmi povestești că ai fost în Thailanda și ai călărit un elefant dacă nu văd pe Instagram dovada foto. Punct bonus dacă faci și live, să vedem și noi, oamenii de rând, totul în direct.

Întotdeauna trebuie să postezi când ieși seara în oraș să vadă lumea ce fire rebela ești

În fiecare sâmbătă și duminică dimineața mă trezesc cu un Instagram plin de imagini sau videoclipuri din noaptea trecută de la oameni care au mers în club sau la petreceri.

Oare s-au distrat? Nimeni nu se gândește la asta. În schimb, toți cei care am ales un somn sănătos de zece ore în locul unei seri în oraș putem confirma că o să fim invidioși. Mic secret ca să te fac să te simți bine: majoritatea dintre noi o să ne întrebăm dacă nu cumva ar trebui să ne trăim viața mai mult datorită ție.

Nu uita să postezi insta-story din orice loc în care te duci sa mănânci.

Te-ai trezit și tu o dată la 9 în vacanță și ți-ai făcut singur o omletă? Aștept să văd poză cu ea alături de o descriere bine-meritată cu masterchef. Nu contează că ești în centru, la un restaurant scump sau pur și simplu mănânci fast-food, după ce postezi, sigur o să fie cineva care o să îți raspundă cu "Vai, mi-ai făcut poftă!" și uite așa devii influencer.

Apreciază-ți prietenii care devin fotografi la nevoie

Toți suntem de acord cu ideea că uneori ne-ar plăcea să existe o clonă a noastra doar ca să fim siguri că o să ne iasă pozele așa cum vrem. Din păcate, această variantă nu este posibilă.

Așa că, în spatele acelei postări perfecte la care primești 300 de like-uri si 30 de comentarii despre cât de "frumi" ești, se află un prieten stresat, care probabil te-a înjurat după ce ți-a făcut 200 de poze din toate unghiurile posibile. Ei sunt adevărații eroi. Nu uita să le dai credits.

Până la urmă, de ce nu am vrea să vedem doar lucrurile frumoase? Toți apreciem o fotografie bună, un chip frumos sau videoclipurile acelea în care stăpânii le pun subtitrări animalelor de companie. Trăim ca să idealizam, să criticăm și să ne formăm viețile perfecte... măcar în mediul virtual.

Adaugă comentariu nou