Nu uita să te îndrăgostești

Maria Gazibar , 04 Nov 2019

Maria Gazibar, 4 Nov 2019

Nu uita să te îndrăgostești

- N-am timp, se apropie BAC-ul!

- Nah. Am și așa destule pe cap...

- Aștept momentul potrivit!

- Nu sunt încă pregătită emoțional...

E atât de ușor să îl luăm pe nu în brațe, să zicem cu jumătate de gură că n-a venit încă timpul pentru așa ceva! Și dacă a venit și-l ratăm? Și dacă nu acum atunci când? De ce nu chiar în momentul ăsta?

De ce ne tot căutăm scuze? De ce ne temem? De respingere, de alte trăiri decât cele obișnuite, de complicații? Poate chiar de iubire...

Dar ce frumos este când mă uit de sus la fiecare luminiță care se aprinde în oraș, la fiecare mașină care rulează în viteză, la fiecare mișcare care îl trezește la viață? Alt lucru pe care îl ador e momentul acela în care îți vine să țipi și să chiui, să sari și să dansezi și să alergi de cât de fericită ești.

Vrei să iasă sufletul din tine pentru că în momentul acela e prea mare ca să poți să-l mai cuprinzi cu trupul. Iubesc lacrimile de fericire, bucuria aia crudă în care simți că ai atins apogeul. Le iubesc și pe cele de tristețe: atunci când sunt mai amare și mă fărâmițez bucată cu bucată, atunci văd lucruri cu adevărat, în ceața de lacrimi.

Iubind am învățat să mă îndrăgostesc de mine și de fiecare zgârietură. De fiecare aluniță care mai apare. Să prețuiesc fiecare privire în oglindă, fiecare atingere pe care mi-o ofer... pe care mi-o oferi tu. Mă înnebunește fiecare secundă de dinaintea unui sărut, fiecare fracțiune de secundă în care inima îmi bate la limita tahicardiei. Ador când îmi destăinui secrete oricât de mici și de neînsemnate, când mă lași să te văd cu adevărat, direct și fără nici un fel de perdea. Sunt simt amețită de emoție când îmi bipăie telefonul, când văd că apare numele tău pe ecran! Doamne, dacă ai ști ce impact are sunetul ăla...

Uit multe, dar n-am uitat cum este să mă îndrăgostesc. Pe zi ce trece mă amorezez și mai tare de lume, de momentele de neuitat pentru care simți că merită să trăiești încă o zi... mă iubesc, chiar dacă nu din toate punctele de vedere și am ajuns să cred că nu contează dacă și ceilalți mă iubesc în aceeași măsură, atât timp cât eu o fac... și tu, o Doamne tu; de tine mă îndrăgostesc pe zi ce trece, câte puțin și constant mă afund în fiecare lucru pe care îl mai descopăr despre tine... și la un moment dat n-o să mai fie cale de întoarcere... și atunci o să mă îndrăgostesc total și iremediabil de tot ceea ce cunosc.

Nu-ți fie frică. Și mie îmi e. Nu trebuie să definim nimic. Hai totuși, dacă ești dispus, să ne îndrăgostim împreună. Să rămânem pe o perioadă nedefinită de timp doar doi îndrăgostiți.

Adaugă comentariu nou