Iulia Alangiu, 7 Nov 2019

Fii încrezătoare!

Sari, dansează, pășește cu eleganță! Poartă flori în păr…sau perle... sau lasă-l liber, oricum te simți tu bine. Lasă mister în urma ta și miros de vanilie. Privește mereu drept înainte și nu uita să lași capul în jos doar ca să îți admiri pantofii. Pune sclipici în suflet și pe pleoape, poartă eleganța cu vitalitate... nu neapărat prin haine. Ea se regăsește și într-un gest, o vorbă dulce sau în acceptarea propriei imperfecțiuni.

Nu uita să faci ceea ce îți place!

Cântă, scrie, desenează,...

Postat deIulia Alangiu
07/11/2019 -22:58

Iulia Alangiu, 10.10.2019

Acum ceva timp mi-a atras atenția o postare care spunea "Pe internet tuturor ne place să vedem lucrurile frumoase".

Pe moment, citatul m-a dus cu gândul la celebrele ironii pe formatul "În Africa, într-un minut trec 60 de secunde". Nu întelegeam de ce ar fi vrut cineva să puncteze o idee așa de logică.

Totuși, trecând peste mesajul aparent clișeic, mi-a plăcut modul subtil prin care se critica superficialitatea în care trăim pe rețelele de socializare. Probabil că toți încercăm într-un moment sau altul să ne construim...

Postat deIulia Alangiu
07/10/2019 -22:47

Maria Gazibar, 4 Nov 2019

Nu uita să te îndrăgostești

- N-am timp, se apropie BAC-ul!

- Nah. Am și așa destule pe cap...

- Aștept momentul potrivit!

- Nu sunt încă pregătită emoțional...

E atât de ușor să îl luăm pe nu în brațe, să zicem cu jumătate de gură că n-a venit încă timpul pentru așa ceva! Și dacă a venit și-l ratăm? Și dacă nu acum atunci când? De ce nu chiar în momentul ăsta?

De ce ne tot căutăm scuze? De ce ne temem? De respingere, de alte trăiri decât cele obișnuite, de complicații? Poate chiar de...

Postat deMaria Gazibar
04/11/2019 -17:43

Alexandru Binig, 20.10.2019

Când a fost ultima oară când ați ținut un discurs într-un loc public? Sau când ați format o coadă la care să se așeze alți oameni fără scop? Probabil niciodată.

Astfel de întrebări pot suna ridicol și, pe bună dreptate, par să nu aducă niciun beneficiu vieții noastre. Există o teamă în rândul oamenilor de a ieși din banalul cotidian și din zona de confort. Din punct de vedere antropologic, oamenii sunt în continuare conduși mai degrabă de instincte primare, decât de rațiune și consens. Hormonii produși de corpul nostru,...

21/10/2019 -00:11

Maria Gazibar, 18.10.2019

Blink. Blink. Blink.

Mă uit tâmp la pagina goală din fața mea și aștept să mă lovească o idee extraordinară și nemaivăzută despre cum să o umplu cu cuvinte. În momentul acesta aș putea să mă mulțumesc și cu o frântură de gând, oricât de nefericit și lipsit de speranță, pe care să îl transform în ceva agreabil, în ceva mai mult.

Dar nu vine nici ideea genială și nici gândul semi-dezvoltat... trebuie să recunosc: șunt într-o pană de idei.

Rod capătul creionului. De parcă, dacă mestec lemn și grafit o să mă izbească...

Postat deMaria Gazibar
17/10/2019 -22:20