Iulia Alangiu, 7 Nov 2019

Fii încrezătoare!

Sari, dansează, pășește cu eleganță! Poartă flori în păr…sau perle... sau lasă-l liber, oricum te simți tu bine. Lasă mister în urma ta și miros de vanilie. Privește mereu drept înainte și nu uita să lași capul în jos doar ca să îți admiri pantofii. Pune sclipici în suflet și pe pleoape, poartă eleganța cu vitalitate... nu neapărat prin haine. Ea se regăsește și într-un gest, o vorbă dulce sau în acceptarea propriei imperfecțiuni.

Nu uita să faci ceea ce îți place!

Cântă, scrie, desenează,...

Postat deIulia Alangiu
07/11/2019 -22:58

Săptămâna aceasta este despre dragoste, chiar dacă țineți cont de Sfântul Valentin sau doar se apropie primăvara.

Ce-ar fi să-mi scrieți dacă horoscopul acesta vi se potrivește?

Berbec: "Doi suntem, când cu umbra lor
ne împresoară-n lume norii.
Ce gânduri are soarele cu noi -
nu știm, dar suntem doi." Lucian Blaga

Taur: "Vorba fie rea sau bună,
Am vorbi-o împreună,
M-ai vedea, eu te-aş privi,
Vorbele s-ar înmulţi.
Tu mi-ai spune una mie,
Eu...

09/02/2020 -23:05

Berbec: Vă strânge pielea; cred că sunteți pe dos. Mna, că se vede și eticheta și cred că scrie că vă mănâncă coțobul. Cum să nu știți ce-nseamnă? Stiți ce, pentru că trebuie să vă-nvăț minte să mai căutați și singuri în dicționar, o să vă las să aflați atunci când o să aflați leacul și n-o să vă mai mănânce! Mai aveți o șansă: să vă întoarceți pe față până nu e prea târziu.

Taur: Sigur că cel mai bun prieten nu vă mai ajunge nici până la piciorul broaștei, pentru că-n ultima vreme parcă vă priviți prin...

03/02/2020 -00:03

Berbec: Săptămâna aceasta vă dați seama din nou că oricum ar fi startul, în orice, contează cum continui, contează să nu te descurajezi, iar rezultatele nu vor întârzâia prea mult. Aveți reușite pe toate planurile, dar oboseala își va spune cuvântul la sfârșitul săptămânii când veți simți nevoia să vă cam izolați.

Taur: Aveți tendința zilele acestea de a aduna în jurul vostru pe cei care au aceleași preocupări cu voi și parcă nu vă mai săturați să puneți împreună țara la cale, cum se zice, cu obiective pe...

21/01/2020 -13:16

Alina Diaconescu, 4 Dec 2019

Vă spuneam că în cartea "Nodul gordian", Cristian Bădiliță spune despre "Norii" lui Petru Creția:

"... această carte m-a salvat. Dacă n-aș fi descoperit-o, n-aș fi aflat niciodată cum se poate supraviețui între ziduri."

Despre cartea sa, Petru Creția scrie în "Notă asupra ediției":

"S-a întâmplat ca prima ediţie a acestei cărţi, apărută în 1979 la Cartea Românească, să aibă un destin. Spirite alese şi exigente au preţuit-o şi unele chiar au iubit-o...

04/12/2019 -22:28

Alina Diaconescu, 3 Dec 2019

Vă spuneam că în cartea "Nodul gordian", Cristian Bădiliță spune despre "Norii" lui Petru Creția:

"... această carte m-a salvat. Dacă n-aș fi descoperit-o, n-aș fi aflat niciodată cum se poate supraviețui între ziduri."

Despre cartea sa, Petru Creția scrie în "Notă asupra ediției":

"S-a întâmplat ca prima ediţie a acestei cărţi, apărută în 1979 la Cartea Românească, să aibă un destin. Spirite alese şi exigente au preţuit-o şi unele chiar au iubit-o...

04/12/2019 -00:27

Berbec: "Fiecare are câte o nevoie, altul câte nouă."

Taur: "Fiecare grăunte are făină, dar are și tărâță."

Gemeni: "Fiecare oaie își duce lâna ei."

Rac: "Fiecare pâine are fărmăturile ei."

Leu: "Fiecare se ține mai cuminte decât altul."

Fecioara: "Fiecare știe unde îl strânge opinca."

...

02/12/2019 -23:14

Alina Diaconescu,  30 Nov 2019

"Adulmecări", Cristian Bădiliță, Editura "Libris EDITORIAL", 2019

<<20 mai. Lucrat la notele și la studiul pentru volumul despre apostolul Andrei („Cele mai vechi texte despre Apostolul Andrei", Editura "Vremea", 2015, n.r.). Am lăsat deoparte licantropia (Andrei fiind și "stăpânul lupilor"), credințele despre strigoi, riturile apotropaice. M-am concentrat pe istoria "primului chemat", pe recuperarea lui de către ortodocși după 1054. Aveau nevoie de un "...

30/11/2019 -20:39

Alina Diaconescu, 28 Nov 2019

"Fructele absenței, Surâsuri și exorcizări", Cristian Bădiliță, Editura "Vremea", 2012

93

Cea mai frumoasă şi profundă parabolă despre Împărăția cerurilor, rostită de Isus, se găseşte în Evanghelia după Marcu: "Astfel este Împărăția lui Dumnezeu: ca un om [când] aruncă sămânța pe pământ; şi doarme şi se trezeşte, noapte şi zi; sămânța încolțeşte şi se ridică, el însuşi nu ştie cum. Pământul rodeşte de la sine, mai întâi un firicel, apoi un spic...

28/11/2019 -00:26

Alina Diaconescu, 27 Nov 2019

"Fructele absenței, Surâsuri și exorcizări", Cristian Bădiliță, Editura "Vremea", 2012

71

Prospețimea acestei dimineți trebuie protejată de mofturi intelectuale. Furtuna de peste noapte a dilatat spațiul. Cerul, mult mai aproape decât fusese ieri. Ea, mult mai departe. În adâncul unei inimi crucificate.

72

Retractatio. Sau mai degrabă o completare la ceea ce scriam acum cinci, şase ani: cum...

27/11/2019 -23:58

Alina Diaconescu, 26 Nov 2019

"Fructele absenței, Surâsuri și exorcizări”, Cristian Bădiliță, Editura "Vremea”, 2012

55

Beau ceai de când mă ştiu. Fără ceaiul zilnic, neuronii s-ar sinucide. Civilizațiile "meditative" sunt civilizații ale ceaiului. Există vreun "ceremonial" al cafelei? Ar fi tot atât de absurd ca şi o "liturghie a berii". Am asistat la ultima "repriză" a vestitului ceremonial japonez al ceaiului (întreg ceremonialul durează patru ore) şi m-am convins pe viu...

26/11/2019 -16:55

Berbec: Weekend-ul n-a fost așa cum ați așteptat, în mare parte din cauza voastră. Ba că plouă, ba că e frig, ba că n-aveți chef de nimic și uite-așa v-ați trezit că e luni. Vă înviorează perspectiva de a oferi unui prieten un sfat complet și complex legat de desing, redecorări, lucrări artistice, organizarea unui eveniment. Vă implicați și vă vin idei legate și de activitățile proprii, pe care le-ați abandonat la un moment dat tocmai din lipsa inspirației.

Taur: Neptun, planeta viselor și a imaginației a...

26/11/2019 -00:19

Alina Diaconescu, 25 Nov 2019

"Fructele absenței, Surâsuri și exorcizări", Cristian Bădiliță, Editura "Vremea", 2012

"Singurul viciu de care nu mă pot debarasa este viața însăşi. Celelalte depind de circumstanțe. Se schimbă peisajul, se schimbă şi viciul; circumstanța trece, viciul dispare. Dar, în fond și la urma urmei, viața nu e şi ea tot o circumstanță? Din punct de vedere, domnilor... "

Cristian Bădiliță

"Cartea aceasta este muşcătura cu care pe vremuri se...

26/11/2019 -00:01

O nouă traducere care poartă semnătura lui Cristian Bădiliță, apărută la Editura "Vremea" și lansată la Târgul de carte "Gaudeamus", "Faptul extraordinar, Experiența mistică a unui filozof contemporan", de Manuel García Morente m-a ținut trează toată noaptea. Pentru astăzi am ales un fragment din această carte care merită citită și recitită.

Alina Diaconescu, 24 Nov 2019

NOTĂ ASUPRA TRADUCERII

L-am descoperit pe Manuel García Morente la începutul anului 1992, în timpul studiilor mele, scurte, dar...

24/11/2019 -22:47

Un nou volum de poezii, "Siestă cu poetul boa-poemele erotice ale unchiului Serenus", semnat de Cristian Bădiliță va fi lansat duminică, în cadrul Târgului de carte "Gaudeamus".

La evenimentul care va avea loc la standul Editurii "Vremea" va fi prezent alături de scriitor și pictorul Sorin Ilfoveanu, care a completat volumul cu o grafică cel puțin la fel de frumoasă ca cea din "Cântarea necântărilor".

Sorin Ilfoveanu este unul dintre cei mai apreciați pictori și desenatori români, recunoscut...

21/11/2019 -16:49